Biodata Johan Dan Zizan Raja Lawak – Jozan

Biodata Jozan, Gambar Johan Dan Zizan Raja Lawak – Sejarah Jozan, Ah Chai Dan Mael Lambung

Ada penduduk Malaysia yang masih tak kenal dengan Johan dan Zizan Raja Lawak? Haha. Kalau tak kenal aku rasa orang tu mesti tak pernah tengok tv, ataupun dia jenis manusia yang tak sukakan benda yang ada unsur humour. Mereka mula dikenali sejak memenangi tempat kedua dan ketiga dalam pertandingan Raja Lawak Musim Pertama.

jozan maharaja lawak

Nama Johan dan Zizan semakin melonjak apabila mereka bergandingan dan mula menimbulkan satu fenomena baru iaitu Jozan. Untuk pengetahuan bagi mereka yang slowpoke, nama Jozan itu adalah gabungan daripada JOhan + ziZAN = JOZAN. Haha. Jozan sekali lagi membuat satu watak baru hasil gandingan mereka iaitu Mael Lambung dan juga Ah Chai.

Maharaja Lawak Jozan

Watak Ah Chai mula diwujudkan apabila Johan dan Zizan menjadi pengacara bagi Raja Lawak musim yang lain manakala Mael Lambung bermula dalam pertandingan Maharaja Lawak. Dan kini, watak Mael Lambung dan Ah Chai itu sudah dijadikan filem dan aku rasa sekarang masih dalam peringkat penggambaran. Sama-sama kita nantikan.

Johan Raja Lawak

BIODATA JOHAN RAJA LAWAK

Nama penuh : Mohamad Yazid Lim Bin Mohamad Aziz.
Nama gelaran : Johan Raja Lawak dan Ah Chai
Umur : 27 tahun.
Tarikh Lahir : 13 Jun 1984
Asal : Ampang, Selangor.
Status : Berkahwin
Isteri : Ozlynn Wati Ismail
Anak : Ahmad Sodiq Hainana
Twitter : @johan_rajalawak

TELEMOVIE :

  • Hang Pa La Hantu
  • Osman Berani
  • Halimah Jongang
  • Nak Balik Raya
  • Duyong & Dugong
  • Loklak
  • Awekku Bukan Awekmu.

DRAMA :

  • Chaparela
  • Rabunnya Cinta
  • Alang Menanti Malang
  • Semanis Janji (RTM)
  • Oh Yeah
  • Redah Kasi Pecah
  • Raja Lawak.

FILEM :

  • Hantu Kak Limah Balik Rumah
  • Libas
  • Raya Tak Jadi
  • Bohsia
  • Bujang Terlajak
  • Berani Punya Budak
  • Uncle Usin

PENCAPAIAN TERTINGGI DALAM HIDUP :

Tempat ke-3 Raja Lawak musim pertama
Top 5 ABPBH (Artis Komedi Popular)

PENGALAMAN MENARIK GILA BERGELAR ARTIS :

Tengok reaksi peminat apabila salah panggil nama saya.

SUMBER INSPIRASI :

  • Youtube
  • Isteri
  • Buku
  • Keluarga
  • Internet
  • Persekitaran.

HARAPAN UNTUK MAHARAJA LAWAK :

Akan cuba buat yang terbaik dan meningkatkan martabat pelawak-pelawak Malaysia.

Razizan Razak (Zizan Raja Lawak)

BIODATA ZIZAN RAJA LAWAK :

Nama penuh : Razizan Bin Abd Razak
Nama gelaran : Zizan Raja Lawak dan Mael Lambung
Umur : 27 tahun
Tarikh Lahir : 15 April 1984
Asal : Dungun, Terengganu
Status : Bujang
Twitter : @zizanrajalawak
Website : zizanfc.com

FILEM :

  • Uncle Usin
  • Kapoww! Atoi The Ajaib Boy
  • KL Gengster
  • Hantu Bonceng
  • Bohsia 2: Jalan Kembali.

TEATER : 

  • Tengku Dalam Kalsom
  • Ngilu
  • Mayang Ngoyang.

PROGRAM TV : 

  • Citra Warna 2001
  • Radio RTM
  • AC Di Sini
  • Fulus Mania
  • Jozan Show (Musim 1)
  • Raja Lawak (Musim 2 – 5)
  • Idola Kecil 2009.

HOST :

  • Zizan Show
  • Anda Ada 60 Saat
  • Bolos
  • Remaja Ekstream
  • Jangan Betulkan TV Anda (Singapura).

PENCAPAIAN TERTINGGI DALAM HIDUP :

SPM

PENGALAMAN MENARIK GILA BERGELAR ARTIS :

Bila lawak menjadi.

SUMBER INSPIRASI :

Diri sendiri dan orang sekeliling.

HARAPAN UNTUK MAHARAJA LAWAK :

Mendidik masyarakat dalam melawak.

Tak sabar aku nak tunggu bila keluar movie Mael Lambung dan Ah Chai. Korang dah tengok Lawak Ke Der? Kalau belum better korang tengok, tapi bagi aku part Jozan paling lawak sebab idea diorang masih fresh walaupun gunakan watak yang sama iaitu Mael Lambung dan Ah Chai.

Jom tengok jugak Biodata Aaron Aziz.

Anda boleh LIKE dan SUBSCRIBE untuk terus dapatkan update sepantas kilat dari blog ini. =)

37 Comments

  1. hanis says: - reply

    zizan tarih lahir sama

  2. nora says: - reply

    zizan tahnia kerana dapat tempat pertama dalam maha raja lawak 2012

  3. I love yau jozan.saya peminat jozan tau…

  4. Ichie cute girl says: - reply

    I love JOZAN 4ever….

  5. fredd says: - reply

    kalau boleh tambah lagi beberapa butir peribadi dalam biodata seperti tinggi dan berat

  6. ramai org sokong JOZAN!!!

  7. NVNUTNUGNUNGDGBAHBTTEWPQOMIYNFBSGSVFGFD ZIZAN BOOOOOO !!!!!!

  8. Aku pun ska jozan gak bukan Hampa………….I love you jozan

  9. era says: - reply

    JOZAN MMG TERBAEK!

  10. asfa says: - reply

    johan belakon dalam pontianak VS orang minyak

  11. Carmilla says: - reply

    I LOVE JOZAN!!!

  12. riena zizan says: - reply

    terbaik ah zizan… hahahha… lawak gileerrrr!!!!

  13. riena zizan says: - reply

    zizan terbaik ah

  14. zizan i love you you best……………oooooooooooooo

  15. @MYra_Eya says: - reply

    RASA DENDAM TIDAK DISIMPAN,
    RASA PAHALA

    RASA DENDAM TIDAK DISIMPAN, RASA PAHALA MENDATANG, LAWAK ZIZAN DAN JOHAN LAWAK SANGAT, HIDUP DPUJI ORANG RAMAI…

    -Pantun serba cikit[khas for ZIZAN@JOHAN]-

  16. Nur izzati says: - reply

    Abg Xizang dh popular eh ..

  17. Nur izzati says: - reply

    Abg Xizang dh popular skrg love you

  18. azan szami says: - reply

    betulkah zizan da bertunang? time aku tengah search pic zizan dia terus muncul gambar zizan bertunang tapi sekali nak buka tak boleh pula!

  19. Saya rasa zizan dan juga johan sangat – sangat padan.Saya rasa dah macam adik – beradik dah kan hahahahahahheheheheheheheh.SAya sangat meminati zizan dan juga johan ………………………….terbaiklah beb……

  20. Saya rasa johan dan juga zizan sangat gedik dan tak lah handsome sangat……………………………………………………oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk……………………………………………………………………………….oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk…………………………………..

  21. jozan fans says: - reply

    gila babeng ah johan ngan zizan.lawak…………………………………………… crazy beb.

  22. Hi, there? ..sebenarnya twitter johan adalah @joherajohera not @johan_rajalawak..I just want to tell you the truth that’s all..( https://twitter.com/JohERAJohERA )

  23. fieqasweet says: - reply

    saya minat giler dekat jozan.korang melucukan.kalau saya boring saya buka youtube tengok lawak korang.hilang sikit bosan tu.jozan korang memang TERBAEKKKKK……….

  24. Along says: - reply

    Itu bukan twitter sebenar johan. Yg tu menyamar je. Johan cume ade twitter sahaja: @JohERAJohERA. Dier takde fb atau wadah laman sosial yg lain.Tapi dier tak tweet sgt la pasal takde smartphone katanya.

  25. nur fatimah says: - reply

    gila aku minat korang

  26. cya la sya mnat sngat kat kmu 2

  27. [...] Johan Raja Lawak, Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik.. Aku suka lawak korang, tapi aku tak suka korang ada dalam video kat atas ni. Aku tak memihak pada pembangkang mahupun kerajaan tapi aku buat entri ini atas dasar tak puas hati sebab artis yang aku minat jelas-jelas mengutuk politik menggunakan komedi. Macam aku cakap dekat awal entri ni, tak cukup dengan surat khabar yang berat sebelah, sekarang industri hiburan pun nak berat sebelah jugak. [...]

  28. azriMy says: - reply

    memang best gila depa bila gabung jadi Jozan. i loikee

  29. [...] Komedi Lelaki Popular 1) Afdlin Shauki 2) Along Cham 3) Johan Raja Lawak- TAHNIAH ! 4) Nabil Raja Lawak 5) Zizan [...]

  30. titan says: - reply

    pehh..sama umur dengan aku tu. haha..

  31. budakserius says: - reply

    Diorang ni mmg gandingan yang terbaik la.Memang klaka gila.

Leave A Reply