Posts Tagged "blogger"

smile

Jangan Kotorkan Nama Sendiri

Macam mana nak kotorkan nama sendiri? Haa. Tak susah pun. Korang buat blog, lepastu daftarkan nama domain blog korang dengan nama korang which is kebiasaannya blog personal sahaja yang gunakan nama sendiri. Lepas tu korang isikan blog korang dengan berita panas yang kononnya korang kata hanya berniat nak update berita ...

Read More →
blogger

Blogger Yang Hanya Melepaskan Batuk Di Tangga, Tingkap, Pintu Dan Sebagainya

Kalau diikutkan statistik yang pernah aku baca dulu, ada berjuta-juta blog kat Malaysia ini sahaja. Ada yang jenis mula buat blog secara suka-suka dan akhirnya jadi pekerjaan. Tak kurang jugak yang buat blog kerana suka berkongsi informasi dan pengetahuan dengan orang lain. Tapi apapun punca kita blogging, pastikan niat kita ...

Read More →
o-window

Kenapa Bloggers Kena Selalu Update Entri?

Mesti ada non-bloggers yang terfikir kenapa blogger selalu update entri diorang. Setiap hari mesti ada entri baru yang dipublish atau ada yang sehingga 4 kali sehari tulis entri. Boleh tak kalau aku jadi blogger dan aku nak update entri seminggu sekali je. Haha. Jawapannya boleh la. Tapi ada tiga kondisi untuk membolehkan ...

Read More →
Now is our time.

Bagaimana ciri blogger yang menghargai pembaca?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Makin best pulak aku rasa untuk berkongsi pendapat aku pasal isu yang berkaitan antara blogger dan pembaca yang bukan blogger. Sebabnya, blogger dan juga pembaca yang bukan blogger saling berkaitan antara satu sama lain. Kalau sebelum ini aku dah ceritakan cara paling mudah untuk menghargai blogger, kali ...

Read More →
blog sign

Cara paling mudah untuk menghargai blogger.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Berapa ramai antara pembaca blog aku sekarang ni adalah dari kalangan blogger? Kalau korang blogger, rajin-rajinlah komen ya. Ini adalah salah satu usaha untuk meluaskan network korang. Hehe. Okay, berbalik pada motif asal. Cara paling mudah untuk menghargai blogger. Aku cuba kaitkan entri ini dengan diri aku. ...

Read More →
buat betul-betul

Jangan cepat putus asa dengan blog sendiri.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Lepas blogwalking sejak dulu, aku perasan satu benda yang selalu terjadi dalam kalangan blogger.. Antaranya adalah blogger putus asa kerana tak ada traffik, tutup blog kerana dihentam blogger lain dan yang aku selalu jumpa, nak tutup blog sebab suka-suka ataupun sebab bosan.. Haha.. Bagi aku, blogger yang macam ni ...

Read More →
blog

Kategori Pembaca Blogger vs Pembaca Awam, mana lagi best?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Harini ini aku nak membincangkan satu topik yang agak jadi isu sekarang.. Iaitu pembaca dari kalangan blogger ataupun pembaca awam yang lagi best? Haha.. Jom kenal dulu serba sedikit kalangan pembaca ini.. Pembaca Awam : Pembaca dari kalangan yang tak mempunyai blog.. Senang kata randomly diperoleh kebiasaanya daripada ...

Read More →
blogger dibunuh

Blogger jangan cari pasal kalau taknak kena bunuh!!

Agak susah jadi blogger ni sebenarnya.. Bila orang cakap kerjaya sebagai blogger ni tak ada cabaran, mesti orang tu tak tahu apa-apa ataupun dia memang ada kenangan pahit dengan blog.. Antara cabaran yang pernah aku tahu sejak jadi blogger ni adalah korang lebih senang difitnah mencuri entri, dicaci sebab bagi info ...

Read More →
thumbnail

[Tips] Ping Blog di Group Blogger

Semua orang nak traffik masuk berduyun-duyun ke blog korang kan? Haha.. Sebab tu setiap masa ada je orang ping entri dia dekat group blogger di Facebook.. Tapi agak-agak banyak tak masuk kalau korang main ping je kat group tu.. Ada masanya, orang ramai masuk.. Tapi kadang-kadang tak ada orang masuk ...

Read More →
thumbnail

Senarai Blogger Awesome!

"Segmen ini dah di tutup" Senarai Blogger Awesome ni dibuat untuk promosikan blogger yang join segmen Jom Promosi Blog!! ini yang tamat pada 12 September 2011.. Ape? Korang nak join jugak? Haa.. Kalau nak join jom Ke Sini. http://lhthebest12.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://www.trioseposen.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://er-lz.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://singledoubleetripleee.blogspot.com/2011/09/two-hundred-eighty-six.html http://aienhermionie27.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://mediasubsidi.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://malutanyasesatjalan.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://qisatulhayati.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://namasayasiti-missct.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://albinadak.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://genkcorner.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://apekblogger.blogspot.com/2011/09/assalamualaikum-dan-salam-sejahtera_09.html http://depalma-sp.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://encikrudymenuliss.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfarruqcom.html http://manmala.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://qasehsuchi82.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://smalamariinimasadepan.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://smileasuwant.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://coretanharapan.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://kisahhatiaku.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://sitizarizza.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://sitikektus.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://askenzious.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://akusobriyaacob.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://syamimieyasmin.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://blog.khairilmazri.in-malaysia.org/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://www.mairaqueen.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://adeq-yoe.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://umikasum.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://adieheartsyou.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://lovelytasya32.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://sufi-boutique.blogspot.com/2011/09/sufi-boutique-nak-promosi-blog-di.html http://aempat.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://pimpintangan.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://kyraveronica.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://rushnurul.blogspot.com/2011/09/jom-promosi-blog.html http://inisayepunyebl0g.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://sajanakcerita.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://nurfaizahmnor.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://babat87.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html http://ladydianablog.blogspot.com/2011/09/aku-nak-promosi-blog-di-umarfaruqcom.html Opss! Segmen dah ditutup.. Tunggu segmen yang akan datang ya. =) Ahaks.. Bukan selalu orang promote ...

Read More →