Logo-umar-2

Logo Design Process

Sebelum ni kerja aku asyik design logo orang lain je. Daripada logo dummy, beralih ke logo untuk penyertaan pertandingan, logo persatuan dan kelab, hinggalah kepada logo kompeni kecik. Tapi semua tu aku anggap sebagai latihan, tak sampai ke tahap profesional lagi. So, sekarang ni aku rasa ada elokkan kalau hadiahkan ...

Read More →
Hilangkan Jerawat

Tips Hilangkan Jerawat

Tips nak hilangkan jerawat? Haha. Ramai yang dok tanya kat aku ada tips tak untuk hilangkan jerawat. Apa pencuci muka yang aku pakai la. Ada cucuk ubat ke ape la. Macam-macam la soalan dan andaian yang diorang buat. Sebabnya, diorang cakap muka aku dah tak banyak jerawat macam dulu, parut ...

Read More →
Logo YCDP

Youth Career Development Programme 2013 | YCDP’13

Youth Career Development Programme 2013 (YCDP'13) is an ultimate education-based event, which specially orgranised by University Peer Group, Multimedia University Cyberjaya Campus to enhance youth soft skills and entrepreneurship in becoming outstanding individuals. This program is divided into two sub programmes, IPT Career Camp and Leadership Talk, which are being held to achieve our ...

Read More →
putarputar

TRIP KE HATYAI, SONGKLA, DANOK THAILAND 3D2N hanya RM299

TERHAD !! TRIP KE HATYAI, SONGKLA, DANOK THAILAND 3D2N hanya RM299/head Jom dapatkan promosi terhad untuk percutian ke Hatyai, Songkla, Danok Thailand untuk 3 hari 2 malam dengan harga hanya RM299 untuk harga seorang!!! Memang berbaloi-baloi dengan apa yang akan anda nikmati di sana. Harga termasuk bas pergi balik dr KL, ...

Read More →
domain.my

Kenapa Saya Ingin Domain.my

Dah lama aku terfikir untuk ada domain (.my) aku sendiri. Sebab dulu aku rasa domain tu nampak macam best sebab aku ingatkan yang "my" tu merujuk kenapa kepada kata ganti diri kepada "I" iaitu saya. Tapi impian tu terkubur sejak tahun lepas. Lepas aku beli umarfaruq.com sebab kononnya waktu tu ...

Read More →
anak manja

Anak Manja!

Anak manja betol kau ni. Eee.. Tak malu jadi anak manja. Eleh, sikit-sikit nak balik rumah. Manja betol. ANAK MANJA "Anak manja", satu ungkapan yang kadang kala menjadi duri bagi sesetengah orang. Anak manja yang nak diperkatakan bukannya untuk mereka yang lemah, tapi untuk mereka yang selalu memberi dan diberi perhatian kepada ...

Read More →
news

Comeback!

Alhamdulillah, setelah sekian lama ada jugak entri baru dekat blog ni. Meh nak gelakkan diri sendiri sebab rehat terlalu lama dari blogging. Haha. Banyak idea yang terbuku dalam benak kepala ni. Tunggu masa nak keluar je. Bukannya sengaja nak rehat lama, dah ada cita-cita dulu nak sambung menulis semula tapi ...

Read More →
fakta kentut

Bukan Semua Kentut Berbau Busuk

Tak semua angin yang keluar ketika kentut itu busuk kan? Ada yang nak setuju dengan pernyataan aku ni tak? Kalau yang tak setuju tu aku rasa aku boleh anggap orang tu jenis kentut busuk sepanjang masa. Haha. Sebabnya, hasil penyelidikan menunjukkan bahawa gas kentut kebiasaannya terdiri daripada 60% nitrogen, 30% karbon ...

Read More →
uefa euro 2012

Perlawanan EURO 2012 Semakin Hampir

Perlawanan EURO 2012 dah makin dekat, tiba-tiba rasa nak buat checklist persediaan menghadapi EURO kali ni. Mana la tahu pasukan favourite aku menang pulak tahun ni. Boleh aku update status facebook puas-puas sekali dengan kritikan sarcasm kepada mereka yang sokong pasukan yang kalah. Pakai jersey pasukan tu dengan penuh bangga, ...

Read More →
putartputar

Free Exclusive Pass ke 20th KRU Anniversary Showcase

Best nye ada orang nak bagi Exclusive Pass ke "20th KRU Anniversary Showcase" ni haa. Takkan korang taknak jumpa KRU dan jugak artis-artis yang lain. Confirm ramai punya. Haha. Pernah dengar pasal PutarPutar.com? Haa, diorang la yang baik nak bagi tiket free tu. Tapi biasa la kan, kalau nak dapat ...

Read More →